ApA2 Jerk

Loading...

Only God can judge me

I'm universal. Except hip - hop

Skinny jeans & Shirts.
No fluffy dresses.

Let me make this clearly --> I'M NOT A SMOKER!

You can't say that I'm arrogant, you don't even know me at all.
But I'm kinda vicious and I'll never stop.

People, I'm not perfect and so do you. I can be two times more cruel WITH the person who've been previously mean towards me. If you're jealous with what I've achieved, I hope you don't have a nose cause I'll be farting right on it. I've had enough of your ridiculous "blablabla". Try to achieve your own glory, make your own story and make people proud of you. Success is never found. Failure is never fatal. Courage is the only thing.
There was an error in this gadget

Wednesday, May 25, 2011

Respect Me, and I will respect you more

Post kali ni aku tujukan untuk para guru. Baiklah, daripada post-post aku yang lepas, memang korang senang detect yang aku ni memang anti-sekolah kan? Salah! Aku suke sekolah, aku sayang cikgu-cikgu aku macam cikgu Musa, pengetua aku, cikgu Sarina (BI) tapi aku nak mintak satu je dari para guru. Tolong respek pelajar barulah pelajar respek kamu semua. Saya masih ingat dan tak akan lupa pada mana cikgu Kamaruzaman mengatakan pelajar-pelajar SMK Seri Dungun is BANGSAT dan JAHANAM. Okeyh, it's fine. But dia tak sedar yang seluruh pelajar SMK Seri Dungun akan mendoakan dia balik menjadi BANGSAT dan JAHANAM. Kenapa? Apa salah kitorang??? Orang lain cakap, hormati guru kerana ilmu akan berkat. Tapi guru-guru langsung tak hormat para pelajar. Mana adil! Kitorang tak patut dipanggil si bangsat, sebab kitorang pelajar. Memang kitorang berumur 17, 16 tapi kitorang tetap tidak matang. Inilah situasi di mana orang panggil, keadaan menginjak remaja. Kitorang sedang menginjak remaja, suka explore sesuatu yang baru. Kitorang memanglah bersifat nakal, tapi kitorang tak patut dipanggil macam tu. Terasa jer aku nak pegi lawan cakap cikgu Kamaruzaman time dia sumpah seranah pelajar-pelajar camtu, tapi bila dipikirkan mak aku takut aku kena buang sekolah, terpaksa aku sabooor jer. Dah lama aku nak meluahkan perasaan aku, tapi pada siapa? Pada blog ni jer la. Kalau aku luahkan pada pengetua, tak pasal-pasal dia lempang aku.

Dalam Islam, diwajibkan kita menuntut ilmu kerana ia merupakan satu ibadah, dan dalam menuntut ilmu itu kita perlu menghormati guru kita. Namun macam-mana pula jika guru tidak menghormati kita? Di sumpahnya kita, di cacinya kita. Kitorang ini pelajar, memang la kene ajar. Bukannnya dihina di caci makikan. Cikgu-cikgu zaman sekarang takde otak ke??? Berbeza dengan cikgu-cikgu dahulu, cikgu-cikgu dahulu memang betul-betul memperjuangkan para pelajar. Diorang punye keazaman nak tengok pelajar berjaya memang betul-betul jitu. Mana ada  diorang sumpah seranah pelajar.

Aku betul-betul kesal dengan tindakan cikgu. Cikgu, saya hanya inginkan satu benda je dalam situasi saya sebagai pelajar, iaitu RESPECT ME FIRST, AND I WILL RESPECT YOU MORE. You all my love, teacher. But some of you was... !##%$@^$#@#%$^$!!!!!!

Salam malam dari Kimie Capital

Happy Holiday

"Teacher, you took the best years of my life
And make it so I couldn't decide
I'm unable to respond to this beautiful world
I think this will go on, and on and on till I'm gone.
And those 13 years in prisons didn't teach me how to love
You said you had own reason all coming from above
Do you forget the reasons inside you factory?
The only one thing you can't teach me --> that how to be free, and stand alone
In this beautiful world. We have to respond"

School are prisons. Forget the reasons.
Fuck you

Akhirnya, dapat jugak aku releasekan beban otak aku daripada tension keje sekolah. Bapak sial, walaupun sekolah cuti, tapi keje sekolah melambak. Baik tak payah panggil ini cuti. Ini bukan cuti! Tapi minggu penyeksaan! Kitorang nak jugak berehat! Stress tau tak terpaksa belajar hari-hari. Otak aku ni, aku perah dari darjah satu sampai tingkatan 4, non-stop! Berasap otak aku tau tak, nak juga aku rehatkan minda aku. Ini tak, bila kitorang cakap nak enjoy time cuti, terus je korang cikgu-cikgu cakap kitorang tak boleh enjoy sebab tahun depan SPM. Kepala hotak tol, weiiii, korang kan manusia, takkan korang tak terpikir langsung dalam kepada korang tu yang semakin kuat belajar semakin kuat kita lupa. Korang nak jadikan kami manusia padahal korang sebenarnya mencipta sebuah robot yang belajar tanpa henti. Kalau nak bagi keje sekolah sekali pun, bagi lah sikit-sikit je. Ini tak, dua tiga kali ganda dari yang biasa. Sains, cikgu bagi banyak keje skolah. Pastu masuk Math, lagi banyak. Patutnya biarlah seimbang, baru la tak bebankan pelajar. Apa punya cikgu-cikgu la korang ni, tak sistematik langsung.

Sekolah bagi aku tempat yang paling teruk sekali, kalau cikgu-cikgu kat felda, pedalaman Sabah dan Sarawak ke itu aku tabik spring sebab cikgu-cikgu kat sana memang betul-betul take-care pelajar, tapi cikgu kat sekolah aku ni kebanyakkannya makan gaji buto. Mengajar pun aku tak paham. Lebih-lebih lagi cikgu matapelajaran Tassawur Islam aku. Apa kebendenye belajar? Cikgu langsung tak tegas, pelajar boleh kuar masuk cam tu je, kau (cikgu) langsung tak amik peduli. Kau just marah-marah 'hey jangan kuar kelas!' camtu je. Kau langsung tak amik nama hantar pengetua ke, rotan ke ape ke. Serabut aku nak belajar tau tak! Dah la bising! Kau pulak buat bodoh je, baik jangan jadi cikgu! Kalau dengan cikgu BM aku pulak, tiap kali masuk kelas dia, pergh keje sekolah melambak. Non-stop! Bagi la kitorang cuti weiii, bukan keje sekolah BM je yang ade, Sains, Math, BI... kau bagi keje sekolah kau kat kitorang macam kitorang ni takde keje sekolah yang lain. Tak berperikemanusiaan langsung ar kaw ni. Aku bukan nak kurang ajar dengan cikgu, tapikan, cikgu-cikgu sekolah aku ni kebanyakkannya macam tak pikir pasal minda pelajar langsung. Yang dipikirkannya, just SPM, SPM, SPM! itu jerk! ... sakit hati deng mendongarnye.

PEJELASAN SETERUSNYA TENTANG PENDIDIKAN (CIKGU) KORANG BACA POST AKU YANG LEPAS BERTAJUK ---> 'MEMBENTUK ROBOT ATAU INSANI (lebih kurang camtula, aku lupa)


It NOTHING PERSONAL
bwekkkkkkkkkkkkkk xP


Sunday, May 22, 2011

Saje-Saje (ditujukan khas untuk remaja)

Bermula sekadar mengorat
Bertemu di satu tempat
Maka tangan mula melarat
Lawan peluk tak kurang hebat

Bila peluk sama rapat
Nafas tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berlurah turut dipanjat

Tinggi rendah bacaan disukat
Jarum meter berpusing ligat
Lubang kosong mula di sumbat
Habis longgar bulunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah gugat
9 Bulan perut mu sudah sarat

Dulu kosong sekarang berat
Bila ditanya kata terjerat
Time kangkang kononya nikmat

Fikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnya selamat
Buat dahulu nantilah bertaubat

Tapi sekarang sudah terlambat
Segala amalan dihitung catat
Tunggulah masa tunggulah saat
Di akhirat kelak seksa menjerat

Renungkanlah! Renungkanlah!
Si gadis cakap cepatlah sayang!
Nafsu berturap ke mana jua
Tiada lagi hancurlah dirinya

Ini dikatakan revolusi masyarakat
Ke mana hala tujunya? Bukan ditunjuk malaikat
Nafsu bergelora itu diikutkan
Entah kenapa? Aku masih fikirkan...

Thursday, May 19, 2011

ViVa la ReVOLutioN

Into the dungeon with evil men
The people have risen we're free again
Come out of the closet
Come out of the hole
Come out of the woodwork
Come into the fold

Rebels and fighters, a license to kill
Unite with the bandits down from the hills

Open your windows
Open your doors
Open your minds
To a freedom of thought

Viva la revolution, Viva la revolution
Viva la revolution, Viva la revolution

Raise our voices raise our flag
Smash the symbols of the life we've had

Long live the people
Long live the scheme
Long live our hopes
Long live the dream

Dance in the streets at the carnival
Celebrate the victory now
Drink the coffee/wine from the rich man's cask
This revolution won't be the last

Viva la revolution, viva la revolution
Viva la revolution, Viva la revoution


The Addicts - Viva La Revolution

Monday, May 16, 2011

Gig

Di bawah ialah gambar-gambar dan situasi di Gig..

Alip (tengah, pakai baju The Misfits) jejaka hensem Dungun
sedang bermoshing dgn kawan2

menunggu dgn penuh sabooor sebelum gig bermula
janji start selepas zohor, pukul 2.. last2 pukul 3 jugak
berlengas ketiak aku tunggu



band Hardcore number satu Malaysia
Massacre Conspiracy sedang perform di Paka Alive 3 gig

bace btol2.. BITTERSWEET yerk,
Britpop (indie) malaysia... chaiyookk


Massacre Conspiracy mula memanaskan badan kitorang
Moshing habbbiisssss...


band daripada Kuala Lumpur, iaitu Forbid Traction
sedang perform di Paka Alive 3


Ini pulak sesi malam hari, Bittersweet mula perform... cool habisss


crowd surf... time Massacre Conspiracy perform


band Hardcore Punk, Dum-Dum Tak


Paan dengan girlfren nye.. posinggg22 amoi2

hahaha time ni aku gemoookkk lagi.. tak slim mcm skarang
skarang ni pun aku berisi jugak... tp takde ar gemok cm lam gambar ni
Peace!!! ^_^

semua gambar di atas bukan kepunyaan aku, kawan2 aku yang snap, aku just upload jerk. Thanks to Alip Moose for these photos...

Sunday, May 15, 2011

MeNaNti KiAmat

Baru - baru ni kan aku rajin jugak dengar dunia dah nak kiamat. Hah! Kiamat?! Oh no!!! tu la yang biasanya aku dengar dari mulut budak-budak pompuan kat sekolah aku. Diorang tak pikir ke yang kiamat tu ada fasanya. Fasa jatuhnya bintang dari langit. Fasa turunnya dajjal. Fasa turunnya Nabi Isa (jesus). Fasa lahirnya Iman Mahdi. Fasa Dajjal mati dan al - Mahdi memerintah dunia. Fasa datangnya Yakjuj dan Makjuj. Fasa datangnya raksasa dari tanah. Fasa Yakjuj Makjuj mati... hah! Itu perjalanan yang aku panggil 'menanti kiamat'. Aku pun tak tahu daripada mana lah sumber fasa-fasa ni, tapi aku ada terbaca dalam sebuah buku dan buku itu boleh dipercayai. So cek nak habaq yang cek tak tokok tambah ini cite nooh.. Ok la, baru-baru ni jugak tak silap aku tahun lepas ade mat salleh yang kuarkan cite 2012. Kononnya cite tu menggambarkan saat jatuhnya bintang dari langit yang dimaksudkan oleh Rasulullah S.A.W.

Baginda pernah mengatakan bahawa pada suatu malam, akan ada suatu suara yang kuat dari langit. Suara itu bakal mengejutkan orang yang tidur, orang yang mengandung akan melahirkan anak mereka. Suara itu akan didengari oleh setiap pelosok dunia. Ada jugak part yang aku baca lam sebuah buku mengatakan bahawa kejadian itu terjadi pada 18 Ramadhan (tak silap aku) Hari Jumaat. Suara yang dimaksudkan oleh baginda Rasulullah S.A.W adalah bunyi pergeseran antara atmosfera dan batu meteor/asteroid yang bakal merempuh bumi suatu ketika nanti. Ada yang mengatakan bahawa ianya bukan bintang tapi sebuah planet kecil yang berobitkan bumi. Tak silap aku nama planet tu orang panggil planet Nibiru. Ada jugak satu sumber yang aku baca mengatakan Rasulullah S.A.W berpesan kepada umat Islam, Jika kamu sudah bersembahyang subuh pada hari Jumaat 18 Ramadhan (x silap aku), maka duduklah di dalam rumah dan tutupkanlah telinga kamu itu dan jika kamu tersedar akan suara dari langit, maka sujudlah kamu sambil menyebut 'Ad-Qudus'. Itulah sumber yang aku dapat jika tak silap mata aku membacanya. Dengan ini aku mula research tentang kematian dinosaur pada waktu dahulu dimana ada fakta (bukan auta yerk) yang mengatakan bahawa terdapat sebuah meteoir yang jatuh menghentam bumi lalu membuatkan populasi dinosaur pupus begitu sahaja.

Back to Dinosaur age (when sky falling down)
65 ribu juta tahun dahulu, terdapat sebuah kawasan yang bernama Chuchulubux (ape ntah) berdekatan dengan pantai Mexico.Tempat itu bakal dijatuhi dengan sebuah objek dari langit yang aku panggil 'percikan api neraka'. Meteor itu menghemtam bumi dalam masa sekelip mata. Ia jatuh bukan di atas darat namun ke dasar lautan. 00:00:01saat ia berlaku, percikan yang dinamakan sebagai ekor ayam jantan bertaburan ke sana sini. Para saintis percaya bahawa percikan itu meretasi Amerika Selatan terus ke Amerika Utara lalu membakar apa sahaja yang berada di laluannya baik gunung ganang ataupun hutan belantara. Ia merupakan bencana terbesar yang pernah berlaku pada waktu tersebut.

Pada waktu terjadinya percikan api yang jatuh ke merata tempat itu, terjadinya sebuah kejadian ombak besar yang dinamakan sebagai Megatsunami. Para saintis mempercayai ketinggian ombaknya melebihi 10 kaki. Pergh tinggi giler bai. Megatsunami itu mecetuskan lagi kemusnahan yang amat parah ke atas muka bumi lalu mengakibatkan banjir besar di satu dua tempat. Selain daripada percikan api dan megatsunami, terdapat satu gas yang keluar daripada meteor itu. Sebuah gas yang panas yang mengandungi irinium yang mampu membuat satu letupan. Pada waktu itu, hutan belantara dengan sekelip mata sahaja terus terbakar. Bermula daripada daun, batang dan terus kepada akar. Dinosaur yang berada di situ mula tidak tahan. Kulitnya terbakar dan cell-cell badannya mula mendidih lalu mengakibatkan paru-paru Dinosaur layu. Mereka dipanggang hidup-hidup. Selepas terjadinya percikan api yang memusnahkan beberapa kawasan, dan kemusnahan yang dilakukan oleh megatsunami, kebakaran ini dikatakan telah membakar hampir kesemua hutan di seluruh muka bumi pada waktu tersebut. Bumi mula menjadi panas akibat kesan pembakaran dan bahan kimia yang naik ke atas atmosfera lalu menjadi wap udara. Untuk masa 24 jam, bumi sudah dilitupi dengan asap tebal yang menghalang cahaya matahari menembusinya. Lalu mengakibatkan peningkatan gas mentana dan gas rumah hijau iaitu karbon dioksida bertambah. Suhu bumi pada waktu itu cukup untuk memasak mana-mana sahaja manusia yang keluar dari tempat persembunyian mereka. Ia mengambil masa bertahun malah beribu-ribu tahun untuk memulihkan semula atmosfera kita menjadi bersih...

Kaitan antara Fasa Pempupusan Dinosaur dengan Fasa Bintang yang jatuh
Cikgu kaunseling aku iaitu Cikgu Musa bin Awang pernah mengatakan, pada hari jatuhnya bintang itu ke muka bumi. Bumi akan menjadi gelap dalam masa 3 tahun. Begini konklusi yang aku buat (ia hanya konklusi aku, jangan terima 100%). Bagi aku, kesan yang akan diberikan oleh meteor Nibiru yang merempuh bumi ini yang dijangka dalam tahun 2012 akan memberikan kesan yang sama dengan meteor pada waktu Dinosaur dulu. Ia akan membuatkan percikan api yang melayang merata2 tempat. Mungkin kawasan perumahan kita juga akan terkena. Kita tidak boleh lari daripada ketentuanNya. Jatuhnya meteor Nibiru bakal membunuh 1/2 manusia di atas muka bumi ini seterusnya membuatkan manusia lemah untuk mendomenisasikan makhluk2 di atas muka bumi ini. PAda waktu Nibiru bakal melanda bumi juga, pada waktu itu terjadinya Megatsunami yang bakal menenggelamkan masjid, sekolah malah bangunan KLCC. Suhu pada waktu itu juga akan mengakibatkan kebakaran yang dashyat lalu membakar sumber makanan manusia iaitu tumbuh-tumbuhan dan haiwan-haiwan. Ianya bersepadanan dengan penjelasan 3 tahun oleh Cikgu Musa iaitu tahun pertama akan terdapat makanan, tahun kedua akan sikit malah tahun yang ketiga tiada makanan yang dijumpai. Cikgu Musa jugak menerangkan akan terjadinya 3 tahun (ataupun 40 hari) gelap tanpa cahaya matahari kerna pada waktu itu asap tebal akan menghalang cahaya matahari daripada masuk ke dalam bumi. .

Lautan akan menggelegak dan memuntahkan air air didih yang tidak selamat untuk diminum dan di mandikan kerana ia mengandungi asid sulfat yang tinggi malah menjadikan air tersebut serta merta berasid yang akan mengakibatkan corrosive jika di minum atau terkena kulit. Suhu yang bertambah panas kemudian bertukar sejuk yang amat sanggat seperti zaman ais batu dahulu. Ini kerana cahaya matahari tidak mengenai sedikitpun muka bumi. Namun pada kulit manusia, kesan radioaktif akibat daripada penipisan lapisan ozon akan mengakibatkan manusia memiliki kanser kulit.
Fasa Bintang itu tidak terhenti pada waktu itu sahaja.. ia akan terus membakar sehingga langit kelihatan bertompong2 kehitaman seperit minyak. Masih ingat kata-kata Rasulullah S.A.W yang mengatakan langit2 akan kelihatan seperti minyak

Itu hanya sekadar teori aku sahaja. malam nanti aku sambung. aku nak tido jap. Ingat, yang salah tu datang dari aku, yang baik tu datang daripada Allah S.W.T

Friday, May 13, 2011

Kerna Aku Masih Ingat (K.A.M.I)

latar belakang filem KAMI
Dalam aku layan lagu band Avenged Sevenfold - Seize the Day, aku teringat akan sebuah cerita yang mengubah hampir 50% hidup aku. Kerana cerita ini aku jadi budak yang mula mengenali underground. Kerana cerita ini aku kenal apa itu fanzine, zine dan sejenis dengannya. Kerana cerita itu aku kenal apa itu gig. Kerana cerita itu aku kenal apa itu persahabatan. Iaitu cerita KAMI. Yeah, pada waktu aku tengok cite KAMI, mak aku selalu cakap, cerita bodo camni aku tengok. Tapi entah ar, cite KAMI ni sedikit menyentuh perasaan aku sebagai seorang yang menginjak remaja pada waktu tu.

Setelah aku lakukan sedikit research tentang wujudnya cerita KAMI the Series, Kami the Movie dan Kami the Gig, baru aku tahu bahawa K.A.M.I (Kerna Aku Masih Ingat) adalah sebuah projek yang mengangkat pemuzik bebas (underground) ke arus mainstream. Di sinilah band band seperti Bittersweet, Meet Uncle Hussein, Plague of Happiness, Koffin Kanser, Harmacy, Laila's Lounge, Couple, Dragon Red, Twickheads Telebury, Love me Butch, They Will Kill Us All, OAG, The TImes, Hujan,  Butterfingers dan The Aggrobeats.  KAMI ini ialah sebuah tajuk filem terbitan Redfilms.

flyer untuk KAMI THE GIG
Pengarah eksekutif RedFilms Sdn Bhd, Lee Mee Fung berkata, filem KAMI the MOVIE yang disasarkan kepada golongan remaja ini ialah sebuah filem komersial yang mengankat konflik dan gelagat remaja dalam menentukan masa depannya, sama cam cite TV, KAMI the Series. Aku betul2 tersentuh dengan watak2 yang dibawa oleh diorang. Semacam ada satu karakter yang sama dalam diri aku. Time tu la timbul minat aku untuk buat satu band dan peliknya sampai sekarang minat tu still kekal dalam jiwa walaupun cerita KAMI ni dah lapuk dek zaman. Aku still tak lupa cerita ni.. Kerna Aku Masih Ingat....

 

Tuesday, May 10, 2011

BaNd Feveret aKu

    




EYES SET TO KILL... FROM PHOENIX, ARIZONA, UNITED STATES OF AMERICA.
 GENRES  : METALCORE, ALTERNATIVE METAL, SCREAMO & POST HARDCORE.
ASSOCIATED WITH ESCAPE THE FATE, ALESANA, THE WORLD ALIVE etc... 
 
LINE UP
Alexia Rodriguez (guitarist + vocalist + Piano)

Anissa Rodriguez (bassist + backing vocal)

Cisko Miranda (rhythm guitar + keyboard)

Caleb Clifton (drums)

Brandon Anderson (scream)

EYES SET TO KILL - DARLING

Don't lie don't lie to me now!
Now I'm erasing you
Throwing those memories out!
Out to start something new!
Throwing those memories!

Darling! Don't lie to me!
Darling! Don't lie to me!
Darling! Don't lie to me!
Darling! Don't!

Breathe in slowly now (Darling don't lie to me)
Breathe in slowly now (Darling don't lie to me)
Inhale truth I plead (For you my only)
Hope don't lie don't leave

Mindset on failure
The road you chose
Told me you love me told me you
No!

Take your time I'm only dying
Patiently I'm nearly dying
Curse the pride you curse the pride
Deep inside is where it lies

Don't mind me I'm only dying
Don't mind me I'm only dying
Don't mind me I'm only dying (what got me into this mess that devoured me?)
Don't mind me I'm only dying (lies and deceitful actions keep promising)
What got me into this mess that devoured me?
Darling don't lie!
Lies and deceitful actions keep promising
Darling don't lie!
What got me into this mess that devoured me?
Darling don't lie!
Lies and deceitful actions keep promising
Darling don't lie!










THE DISTILLERS, AMERICAN PUNK ROCK FROM LOS ANGELES
SINCE 1998... GENRES : HARDCORE PUNK, STREET PUNK & PUNK ROCK...
ASSOCIATED WITH SPINNERETTE, DARKER MY LOVE, etc..

LINE UP
Brody Dalle (Vocalist + Guitarist)

Tony Bevilacqua (Guitarist)

Andy Granelli (drummer, left band in March 2005)

Rose "Casper" Mazzola (back up guitar + back up vocalist, left band after making Sing Sing Death House)

Cody Lane (drummer, left band in November 2000)

THE DISTILLERS - YOUNG CRAZED PEELING

Are you ready to be liberated
On this sad side city street?
Well the bird have been freed from their cages
I got freedom and my youth

My name Brody, I'm from Melbourne
Fitzroy Melbourne, Fitzroy Melbourne
I grew up on Bell St then on Bennett St
My mum kicked out my dad for battery
Found a way, found a way
She found a way out of spiritual penury
Working single mother in an urban struggle
Blames herself now cause I grew up troubled

It hit me, I got everything I need
It hit me, I got everything I need

My one heart, felt too much from the start
I've seen people come and go
Living large and living low
You can build up your walls sitting on death row
Let the curtain fall on your murdered soul
You can was it all down swallow you story
Get smacked off your head go down in drum roll glory
You won't solve it committing self inflicted crime
Go on pull the trigger this will be the last time

It hit me, I got everything I need
It hit me, I got everything I need
So

I speak of the truth, the truth of the heart
Like a desperate thirst in a raging drought
Hey youth time flies by
There's and everlasting battle for eternal life
I love a boy from California
He's the prettiest thing we got the same disorder
The way you feel it's okay
It's never gonna change anyway

It hit me, I got everyone I need
It hit me, I got everyone I need

Are you ready to be liberated
On this sad side city street?
Well the birds have been freed from their cages
I got freedom and my youth
Yeah I got freedom and my youth



 


ExAm! ExAM! ExAM!

Seperti yang dikatakan dalam status kawan baik aku, si Fara Ally, memang aku dikenakan perintah berkurung oleh mak aku supaya baca buku. Nasib baik mak aku suruh baca buku lam bilik, boleh la aku curik-curik online facebook kejap, tengok2 youjizz hahahahah (jahanam kan?). Kalau diikutkan kat sekolah gabba-gabba aku ni, exam dah start hari Ahad dah, tapi disebabkan aku ni tak amik subjek Perdagangan, so aku tak free la hari Ahad tu. Aku start exam hari Isnin dengan paper Pendidikan Agama Islam. Pergh punyelah susah. Dah la aku ni lemah bab tawjid ni, kene pulak dengan ayat hafazan. Jawabnye senyum je la time dapat exam paper tu. Nak meniru pun tak boleh sebab sume yang duduk kat tepi, depan, belakang aku ni budak2 low atau bahasa kasarnye bengong/bodoh. So aku pun jawab je lah apa yang termampu. Lepas tu time habis exam Pendidikan Agama Islam tu, ada la minah kepoh lam kelas aku ni ngade-ngade nak gi amik paper Biology (kelas aku sastera). Ek eleh, nak amik Biology, Science pun ko tak lulus, jangan berangan la nak amik Bio. Aku sendiri pening tengok buku teks Bio empunya kawan aku (kawan2 lama aku ramai masuk kelas Science). Then pagi tadi (Selasa), paper Bahasa Melayu.

Walaupun aku dicipta sebagai rakyat Malaysia yang menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi negara, tapi soalan yang keluar tadi pergh punye la terlampau 'senang'. Naik meletup otak aku. Aku perah habis-habisan. Sampai kertas jawapan aku putih suci lagi murni. Takde calitan kotoran dan dakwat pen yang terlekat. Agaknya apa la reaksi cikgu B.M aku yerk???? Mesti kene heart attack hahahaha... Dalam keadaan bosan giler vavi tu, aku test la check kertas soalan. Ada beberapa halaman yang kosong so aku pun gunting then start melukis. Haish, aku ni. Melukis je kerja nye kan??? Agaknya, apa la nak jadi dengan aku ni...

   
Pentagram love. Habis dakwat pen hitam aku lukis
dok lukis pentagram ni... <3
























Khas buat BUNNY kesayangan aku
iaitu Umiey Umieyrah.. ILoveYouFuckinDamnSoMuch
Bunny!!!!!


















Gambar ni aku teringat time aku guna henset motorola,
wallpaper kesayangan aku hilang camtu jerk.. ni je lah yang aku ingat
tentang wallpaper tu.. ish3.. sabor je lahh~~~

















Haha yang ni aku nak gelak.. sebab ramai ingat aku curang dengan
Umiey Umieyrah.. sorry la, aku bukan jenis camtu.
Loq Fadzlin (Fajelin) ni adalah best fren aku selamanya
kan Loq???























Lirik lagu daripada band Ska Punk Johor Bahru
iaitu Plague of Happiness - Malam.


















Sorry la korang kalau gambar-gambar ni kurang jelas, sebab aku amik gambar ni curik2 time aku nak balik sekolah tadi. Takut kene rampas henpon, tak pasal-pasal aku tak boleh bergayut ngn bunny kesayangan aku ni. Time aku nak balik tu, aku tunggu la si hero Hindustan ni.. Zaed (muka die memang hensem bai... macam Shah Rukh Khan).. pergh punye la lame kelas die exam. Biase ar, kelas depan katekan, aku ni kelas corot-corot je. Time tunggu si Zaed ni keluar kelas, datanglah si awek Zaed ni, sape tak kenal Syaza. Datang sambil nyanyi-nyanyi lagu ape ntah... buat first time aku dengar, pergh macam vocalist Paramore hahahah... die cakap kat aku nak pinjam gitar aku, sebab nak try main gitar sambil nyanyi. Aku cakap, tak payah ar. Kalau ko betul2 nak nyanyi, jom kite buat band (besar tol cite2 aku). Hehhe tapi suara dia memang best. Tapi tak ar se'best' suara bunny aku, suara bunny aku, aku dengar terus cair pergh.... semalam dia call aku panggil aku 'Beby' dengan suara nuckal die tu.. pergh naik teransang aku dengar.. cair kejap. Lepas tu datanglah cerita bosan sebagai seorang Kimie Capital.. to be continued..


      
esok exam lagi.. wadooohai...
sabooor je lahhh~~~




ILoveYouFuckinDamnSoMuch

UMIEY UMIEYRAH (my bunny)

Saturday, May 7, 2011

c0kelat BaSiii for L0q FazLin

Hah!! Tudia awek cun--- peewiiiittttttt!!!!!!! Hah, hari ni aku nak gitau kat korang sume, budak ni body chantek, rambut pergh macam apa tu, Scene Queen, Kiki Kannibal ataupun Kittie Kannibal, ntah ar aku dah lupe. Bibir mekar comel, kalau die jadi teddy bear aku, dah lame aku ganyang puas - puas (alamak! terlebih sudaaa), dah la bibir mungil comel, ditambah pulak dengan snakebite.. fulamak, kaw memang hot la Fazlin. Eh2, silap.. FAJELIN. Hah tudiaaa.. dia datang, dengan lenggang lenggok nya.. Loq Fajelin aku perkenalkan kat korang.
Dia ni, walaupun terdetik lam hati aku nak usha dia, tapi aku lebih anggap dia sebagai kakak aku je. First aku suke tentang dia ni, sebab rambut dia lawa. Macam scene queen da,, ape tu?? Kiki Kannibal ke Kitty Kannibal, entah aku dah lupe ar... rambut die memang lawa, kalau kau suruh aku bandingkan dengan Fouziah Gous yang dikatakan rambut paling terlawa sekali, aku tak bagi chan ar. Rambut Loq lagi hot bagi aku. Tu bab rambut, yang lain pulak aku suke tentang dia ialah bibir dia. Bibir dia perghhh sekali aku tengok, cairrrrrr... hahahaha. Bibir dia chomel ar, kecik2 molek je aku tengok. Bibir baby la katekan. Pink gitu. Maknenye tak isap rokok ar ni kan kan kan??? Betul tak Loq?? Kau tak isap rokok kan??? Bagus ar, jangan kau ikut si budak sorang tu, macam kau jugak tapi isap rokok (ngutuk sedap je aku kan). Dah la bibir tu chomel, ditambah pulak dengan snakebite. Lagi lawa aku tengok. Then yang aku suka lagi tentang dia ialah style permakaian dia. Sekali pandang macam emo, dua kali macam scene, tiga kali macam indie, empat kali macam macam ar aku tengok. Style permakaian dia kan, aku tengok kat kawasan Dungun ni haish, memang jauh ketinggalan ar. Loq lagi da best bagi aku. Disebabkan cutting badan dia kecil molek, so takde ar masalah nak style style ni. Law kat kawasan Dungun ni, body macam balak pun tetap pakai baju ketat...


sorry Loq Fajelin, sebenarnye nak mintak
kebenaran amik pic ni. tapi anda sudah off
hahahaha <3

Dan lagi aku suka tentang dia, cara dia posing snap pic tu. Pandai ar, ntah gune kamera ape pun aku tak tau.. haish Loq, kaw buat aku giler bayang kat kau neyhhhhhh... kalau aku usha si Loq ni, dan Loq sangkut kat aku, sumpah aku tak lepas... kalau ikut cakap budak2 Terengganu kan ---> TOBAK AKU DOP LEPAH! KEKOK! <--- hahahaha!!!!!! Gabba Gabba tol aku ni kan??? Tapi kan bile dok pikia balik ar.. aku ni bukannye hensem pun.. soooo --> sabooor je la...

inilah
L0Q FAJeLiN





dan satu lagi yang aku suka tentang Loq, hahahaha dia pun mintak Skateboarding macam aku.. wink2

the biggest ship that I've made for you Loq, is FRIENDSHIP.
Don't let's our friendship die... i love you, Loq
^_^

Sabooor je laahhh

Ini hari ar, ramai betul orang langsi sama gua. hahaha (ckp slanga sikit). Tapi memang betul, hari ni ramai betul orang langsi (berlagak) dengan aku. Naik fed-up aku. First dengan jiran aku, seorang minah gabba-gabba yang kepoh, sibuk dengan gossip sana sini. Aku ingatkan, Leeya rakan sekelas aku tu lah ratu gossip yang aku kenal, rupanya yang ni lagu laju. Mengalahkan broadband celcom aku. Internet pun tak loading selaju giler gaban ni. Dah la mulut kepoh, buka rahsia orang sana sini, dia buat bising pulak dengan geng geng diorang kat belakang rumah aku. Ape nak buat, sabor je la. Manusia, apa boleh buat. Nasihat hari ni esok diorang buat balik. So aku pun sound la kat diorang ---> lu langsi! Lu mati! hahahaha

Dan yang paling tak tahannye lah kan. Time aku baru balik daripada beli roti n jenjalan ngn 'bunny' aku, ade la couple rempit ni main willie moto sebelah aku. Maklumlah, aku ni naik wespa moden bernumber T** ***** jerk. Die pulak moto Ex5. Awek pulak hot, Rambut kaler - kaler gaban, pakai baju sendat sendat. Bunny aku ni pakai tudung jerk, so dia rase dia nak ar tunjuk hebat dia kat aku. Aku pun sekali lagi cakap, sabor je la. Tapi yang ni memang aku rase nak bagi penyepak. Kalau mat rempit cam Benetton Club ke, 71 Club ke dan macam2 club ar, boleh tahan ar jugak nak tunjuk lagak ngeri pun sebab memang aku tabik club2 diorang tu. Ini mat rempit budak skolah menengah, stiker moto pun stiker 'Hello Kitty', tapi tunjuk langsi kat aku. Pergh harap aku tak naik moto ayah aku, kalau aku naik moto ayah aku ---> ayah aku guna VIRAGO yerk <--- dah lama aku langsi kat dia balik. Berlagak giler babi, kalau stiker tu lambang tertulis bapak besar BENETTON ok la jugak. Sedap sikit mate memandangnya.. ini sticker bunga2 pink.. ceh, baik takyah langsi kat aku.. Aku pun cakap je.. sabooor je la...

Thursday, May 5, 2011

PenUngGu IstaNa (menCari HanTU?)... kesah betul

Kalau dulu time aku kecik - kecik, aku tengok filem hantu kebanyakannya bertemakan konsep bomoh, jangan tegur hantu hantu kat tepi jalan tu nanti diorang ikut, jangan gunakan ilmu hitam dan sebagainya. Tapi sekarang aku tengok satu pembaharuan dalam industri perfileman Malaysia ni. Sebuah tajuk filem hantu yang masih terngiang ngiang kat saluran neuron otak aku ni ialah filem 'Penunggu Istana'. Aku rasa macam nak pergi tengok ar cite hantu tu. Apa yang menarik, cerita ni macam sebuah dokumentari ala - ala Seeker gitu. Tapi Seeker satu batang hidung hantu pun aku tak nampak, Penunggu Istana membawak satu kelainan dalam  filem iaitu diorang macam mengadaptasikan dokumentari cam National Geography tu kepada filem yang lain dari yang lain. Filem ni mencatat sejarah sebagai filem paranormal pertama di Malaysia sebabnya diorang betul betul cari hantu tu. Bukannya guna hantu tipu. Jadi yang korang tengok dalam filem tu sebenarnye bukannya hantu tipu tapi hantu betul yerk!!

Tapi bila aku tengok filem ni, baru aku tahu!!!! Damn! Sebenarnye cerita ni bukannya pelakon ataupun ada pengarah. Tapi memang cerita betul!! Ianya adalah video tape yang dirakamkan oleh sekumpulan pelajar dari institusi ke sebuah rumah lama di Papan, Perak. Cerita yang selama berkurun kurun ni hanya didengar oleh masyarakat kat situ situ je la tentang sebuah rumah bernama Istana Billah .


Pengurus Besar Filem & Drama Primeworks Studios yang juga Penerbit Eksekutif filem Penunggu Istana, Tengku Iesta Tengku Alaudin berkata, filem itu diterbitkan untuk memberi peluang kepada audiens menilai sendiri kesahihan di sebalik kisah paranormal yang sering dicanangkan.

“Penunggu Istana merupakan sebuah filem yang merupakan cantuman daripada dokumentari yang dirakamkan oleh sekumpulan pelajar yang membuat penyelidikan tentang aktiviti paranormal.

“Filem ini adalah asli dan tiada sebarang tokok tambah dan semuanya adalah benar belaka. Namun, semuanya terpulang kepada masyarakat sama ada untuk mempercayainya atau tidak,” katanya.

Tambah Tengku Iesta lagi, pada awalnya kumpulan pelajar itu mahu melakukan kajian paranormal itu sebagai projek universiti mereka.

Namun, selepas mengesan sesuatu yang aneh sewaktu berada di Istana Bilah, mereka memberanikan diri untuk meneroka jauh dan mengenali dengan lebih dekat alam ghaib di rumah itu selama 15 hari di sana.

Apakah penemuan yang telah ditemui oleh mereka sepanjang di sana dan bagaimanakah pula dengan kesudahannya? Semuanya akan terjawab dalam Penunggu Istana yang kini sedang ditayangkan di pawagam.

k yg ni komen dr slh sorg yg dh menonton filem ni...huhuhu seram seyh...

Wednesday, May 4, 2011

MenJaNa RobOt ataU MemBenTuK inSani????

Menjana robot atau membentuk insani? Itu menjadi persoalanan kepada diri aku sekarang ini. Adakah kita sekarang menjadi orang yang mengikut sahaja arahan tanpa jiwa (robot) ataupun kita adalah orang yang mengikut arahan dengan memikirkan sebab dan akibatnya (insani)??? Terimalah hakikat, dasar pendidikan negara zaman sekarang bukannya membentuk anak - anak kecil sebagai seorang insan. Mereka membentuk anak - anak kecil tersebut supaya menjadi robot. Yang tidak berjiwa, hanya mengikut perasaan dan ilmu mereka sahaja tanpa memikirkan sebab dan akibat.

Selalu saja bila ada orang akan amik result peperiksaan samada SPM ataupun PMR, pasti aku akan terlihat dua situasi. Pertama, menangis kerana gagal lalu menguncikan diri di dalam bilik dalam isolasi mutlak (mogok sebenarnye tu) dan kedua, menangis kerana terlalu gembira dengan percapaian yang dikecapi selama ini. Baguslah, tapi adakah orang yang berjaya itu dibuktikan lebih bijak pandai daripada orang yang tidak lulus peperiksaan???? Walaupun aku ini hanya seorang pelajar sekolah yang biasa, dan tidak layak untuk membidas kata - kata cikgu malahan kata - kata Perdana Menteri, namun aku di sini ingin menyatakan hasrat yang telah lama terbuku di hati nurani ini. Setelah sekian lama aku menyusun kata, sekarang dapat juga aku luahkan apa yang patut. Jika aku lihat setiap kali keluarnya result peperiksaan, ada yang marahkan diri sendiri. Si manis berumur 17 tahun, merajuk dengan dunia apabila hampir semua rakan sekelas mendapat 10A atau 11A sementara dia pula hanya mendapat 3A dan macam - macam lah.
Aduh, dunia ini kenapa?
Anak semuda itu menjadi penasaran kerana tidak meraih 'A' dalam setiap mata pelajaran yang diambil. Namun bagi diri ku, Kamarul Haqimi, adakah 3A, 8A dan sebagainya itu adalah markah tercorot?? Kalau diri ku ini menjadi bapa kepada si manis itu, pastinya selepas dia keluar dari bilik, aku akan memeluknya dan berkata "Hidup ini bukan setakat mengejar kecemerlangan akademik semata,". Jadi pikir balik di dalam minda kamu semua, salah siapa sekarang???

Sistem pendidikan negara perlu diolah semula. Kalau disamakan dengan kereta, boleh dikatakan sistem pendidikan negara memerlukan total overhaul. Apa yang jelas, sistem pendidikan negara kita sekarang terlalu berteraskan pencapaian akademik. Kaut 'A' sebanyak mungkin di kantung, itu saja. Sehinggakan Ibu bapa juga jadi terikut ikut, lalu mendorong anak - anak kecil taksub mengejar kecemerlangan akademik. Apa yang kita alpa, kesan sistem pendidikan begini hanya akan melahirkan robot, bukannya insan bersemangat kental, yang dilengkapi pula dengan daya fikir kritikal. Kalau cara ini dikekalkan, kita hanya akan menjana robot - robot bagus akademik dan berdisiplin tinggi seperti negara jiran di selatan tanah air. Aku mintak maaf, robot - robot ini tidak berjiwa.

Bukan aku nafikan peranan akademik dalam sistem pendidikan negara. Anak - anak cemerlang pelajarannya, lazimnya akan mejadi seorang yang lebih tinggi keyakinan diri dan sentiasa mahu berlumba - lumba untuk menggapai pencapaian yang lebih baik. Namun pembangunan insani bagaimana? Perdana Menteri kita dahulu, sibuk melancarkan program yang dinamakan 'modal insan'. Ya, the God damned 'modal insan' itulah yang membuat ramai anak haram sekarang ini. Mana bukti yang dikatakan Malaysia telah berjaya menjana 'modal insan' yang terbaik??? TIdak, aku hanya melihat seribu luka perit di dalam negara tercintaku Malaysia sekarang ini. Kemahiran hidup, daya berinteraksi sesama manusia secara efektif, kemampuan menangani masalah kehidupan, kesihatan mental, dan pembangunan jiwa mereka - bagaimana??? Adakah sistem pendidikan negara kita berjaya membantu mereka daripada segi tersebut???
Falsafah pendidikan negara (jika tidak terkhilaf pembacaan saya) berhasrat untuk menjadi wahana dalam membentuk individu yang seimbang dari segi intelek, rohani, emosi dan fizikal. Sayang sekali, apa yang kita dapat sekarang hanyalah robot - robot yang terganggu emosi apabila slip keputusan tidak tercetak dengan abjad 'A' dalam semua mata pelajaran. Apa yang ada dengan 'A'??? Adakah dengan adanya 'A' maka kamu boleh mengaku kamu lebih bijak pandai daripada saya yang PMR hanya mendapat 5E 3B??? Adakah saya tercorot?? Ya, saya adalah tercorot pada pandangan kamu. Tapi pada pandangan saya, saya rasa saya lebih manusia daripada mereka yang dapat markah lebih tinggi daripada saya.

Kesunyian, membuatkan manusia lebih memikirkan
keadaan ini sekelilingnya
Tiada keseimbangan sama sekali. Hanya kecermelangan akademik yang ditekankan, cabang - cabang lain kucar - kacir tanpa pemulihan. Dalam mencari keseimbangan insani, pelajar - pelajar kita harus digalakkan berfikir di luar lingkungan bilik darjah dan buku teks yang saya anggap sebagai tiada gunanya. Aktiviti luar kurikulum dan pendedahan dalam bidang seni serta rohaniah juga mesti diwajibkan. Dengan cara ini, pelajar kita akan mencapai tahap keyakinan yang lebih bagus, berpengetahuan tinggi dan mempunyai kemahiran luar - akademik seperti berdaya kepimpinan, mampu berfikir secara analitis, berdaya saing dengan sihat, cekap berpidato, mahir linguistik dan cintakan bidang seni pilihan masing - masing. Apabila tanggungjawab dan disiplin bergabung dengan pencapaian akademi, barulah terdidik seorang insan, bukannya robot. Secara peribadi, sistem pendidikan yang saya lalui juga masih boleh diperbaiki. Walaupun cenderung ke arah linguistik dan kesusasteraan.

sekali lagi saya tegaskan di dalam blog saya (harap2 ada orang baca), saya tidak menafikan kepentingan akademik dalam mencari kecenderungan seseorang pelajar. Tetapi, keputusan peperiksaan tidak boleh dijadikan batu asas dalam mengukur karakter dan kekuatan mental seseorang. Saya ada ramai kawan yang tidak cemerlang akademik, tetapi tetap mempunyai kehidupan yang stabil dari sudut ekonomi, rohani dan jasmani. Setiap orang yang punya mimpi, lazimnya juga punya potensi untuk merealisasikan mimpi itu. Kalau mengikut cara ibu bapa saya mendidik saya, saya tidak pernah dipaksa untuk membaca, apalagi untuk membawa pulang 10A dalam peperiksaan. Walaupun akademik ditekankan oleh mereka, istilah paksaan tidak pernah wujud. Itu yang saya suka tentang ibu bapa saya. Cara itu saya rasa terbaik kerana, anak - anak remaja secara psikologinya memang tidak suka dipaksa. Come on, semua orang melalui zaman remaja. Semua orang memahami konsep erti 'remaja'. Anak - anak sebaya dengan saya merupakan pelopor masa depan negara Malaysia ini, tersalah didik kelak negara kita ketinggalan. Mengenang kata - kata pujangga Amerika (fuck u) RObert Frost, dalam sajak ulung beliau bertajuk The Road Not Taken:

Jalan yang tidak selalu dirintis itu, jika tegar diterokai, pasti lebih banyak pelajaran dan pengalaman yang boleh ditimba

fikir - fikirkan selalu. Kepada pengawai kerajaan yang membaca update blog saya kali ini, tolong lah memikirkannya dan cadangkannya daripada bos anda. pastikan anda jangan cakap ini idea anda.. aku cepuk baru tau..

aku hanya insan biasa, namun bercita
dan cinta besar.

Tuesday, May 3, 2011

KEBOSANAN

Di saat aku bosan kat sekolah, dan disebabkan Cikgu Zaleha Hasnah, cikgu mata pelajaran sivik aku tak peduli kat aku, aku bersama Sophie, Aien, Fykah, Amir pun lepak ar kat luar kelas. Menunggu musuh kitorang (Pengetua) menaiki tangga dengan penuh drama.... time lepak2 tu, aku terlihat lah Natasha dengan Sophie bermesra - mesra. PErgh jeles baii (Natasha ex aku)... tapi biarkan je la. Dah ade yang baru buat la cara dah ada. Buat pe kenang masa yang lama. Then dalam kebosanan tu jugak aku melukis kasut aku. Bile balik rumah aku tengok, ok la jugak. Ramai yang puji kasut aku ni ada unsur - unsur 'cute' hahahaha''' actually sebab ade kartun 'domo' jerk.. sebab tu diorang pujji... kalau aku letak Spongebob ke, mesti cikit je yang puji... tengah syok aku melukis dan lepak dengar gossip - gossip panas dari kaum pompuan ni, si Leeya wat wat suspen mari terjah kitorang cakap pengetua on the way nak kill kitorang... aku pun ape lagi, pecut macam marathon masuk kelas.. Cikgu sivik aku still buat muke bodoh jer bile kitorang masuk dalam kelas. Langsung tak tanye mane kitorang menghilang... aish, cikgu makan gaji buto... biarkan je la, aku pun tak belajar gak kalau dia mengajar. Asyik tido lam kelas je. Bile masuk dalam kelas, aku pun buat la muke suci. Ala muke baik katekan. Muke skema. Kasi ketatkan sikit tali leher tu biar nampak macam pelajar terhormat. Bile pengetua lalu, aku pun bagi salam.haahahha damn! Pengampu betul aku ni kan.. ala biasa la, tabiat, orang nak hidup katekan. Dalam kebosanan yang terlampau amat tu, aku sambung balik melukis kasut ni. Natasha buat hal pulak dah.. Menyemak mintak kasut dia dilukiskan jugak. Nyemak tol budak pompuan tu, kalau la aku ade senapang, dah lame bersepai aku tembak... Sophie yang bertindak sebagai kawan baik aku pun buat - buat la bercakap dengan si Natasha ni, aku pun sebenornye malas la layan si budak Natasha ni. Lawa pun memang la lawa. Hot pulak. Muke macam anak kacukan Cina Melayu walaupun gigi dia tu sikit sikit jongang ar. Tapi bagi aku ok ar. maintain cute katekan...

Balik rumah, terus aku on facebook. Check notification aku, line tenet memang problematic sikit ar. Nasib baik aku sempat dengar dua lagu kegemaran aku iaitu Ska P : Intifada dan Joanna & C.O: Aku Pelangi.. law tak aku kapak broadband celcom ni. Ape yang menambahkan kebosanan aku ialah, aku call awek aku, ajak kuar. Die buat hal pulak dah. Cakap tak nak, busy. Amikaw.. biarkan je la. Maybe dia betul betul busy agaknye. Ala lagipun selama ni bukannya dia tak luangkan masa dengan aku. Hmmm adat orang bercinta. Kenalah faham ssama pasangan.. Jadi aku pun main la tenung tenung dengan siling bilik aku ni. Then kekasih lama aku Waniey send mesej kat aku

"Hey bie, pe kabar. Sombong skarang ni noohhh"

Aku pun buat bodoh je la. Sebenornye memang aku tak nak balas, sebab aku takde kredit. Kalau ade kredit pun haramm aku nak balasnye. Buat nyemak jer pompuan camtu. Alahai, bilelah aku nak kahwin. Pernah jugak aku terpikir nak ada family, hidup senang, heppy.. tapi takkan ar sume tu pakai air liur je. Mesti la duit baiii.. sekarang ni gaji kerja aku pun cukup cukup wat beli pakaian aku jer.. yang lebih tu pun aku buat belanja awek aku je... family aku??? Harammm aku nak belanjanya.. hahah berdosa nye la aku ni kan? Tapi memang betul, aku jarang belanjan family aku sebab bagi aku diorang lebih berkemampuan dari aku. Hah sekarang, Cikgu Ziad, cikgu mata pelajaran seni aku pulak bagi homework yang susah. Iaitu buat anyaman. PErgh bai aku benci seni anyam anyam ni.Kalau melukis, paint water colour. Aku memang ade kelas bab tu,tapi bab main tikar - tikar ni aku memang capdush sikit. Kolaj pun aku dah cerewet inikan pulak nak buat tikar. Tikar bukan sebarangan tikar budak2 tu.. ini tikar bercorak macam tikar real punye. Susah giler babi... so aku pun tangguh la sampai sekarang satu pun tak jalan.. Lusa cikgu dah nak dah. Kalau tak siap cikgu nak bagi 10 rotan. PErgh! 10 bai.. bukan kat punggung.. but on the hand.. nampak gayanya, sampai sini je la riwayat hidup aku. tapi takpe, biarkan, aku pun dengan senyum aku pergi lepak depan umah. Hahahaha sikit tak masuk masalah dalam kepala aku ni. Ala biasa la, lelaki.... ok la, sekaraang dah pukul 5.20 pagi. Pukul 6 nanti aku kena bangun pegi skolah pulak. Bagi la aku masa nak tido walau sekejap. ok la guys, assalamualaikum...

challobette....