ApA2 Jerk

Loading...

Only God can judge me

I'm universal. Except hip - hop

Skinny jeans & Shirts.
No fluffy dresses.

Let me make this clearly --> I'M NOT A SMOKER!

You can't say that I'm arrogant, you don't even know me at all.
But I'm kinda vicious and I'll never stop.

People, I'm not perfect and so do you. I can be two times more cruel WITH the person who've been previously mean towards me. If you're jealous with what I've achieved, I hope you don't have a nose cause I'll be farting right on it. I've had enough of your ridiculous "blablabla". Try to achieve your own glory, make your own story and make people proud of you. Success is never found. Failure is never fatal. Courage is the only thing.
There was an error in this gadget

Tuesday, July 5, 2011

Freedom..

What I wanna say
I had a right story for you
They say, they gonna set this world on fire
And declare that this is in his hand
And change the immune of fire into the what we call
The last freedom
They change this world into the warfare
But they said that they doing the right thing
But we can't just stand like this, there,
Get the freedom

From our soul, our heart and our mind
This all can't be
This all must change
There's must had an explanation for this democrat
To all, please stand
Get your own axe and
Shout out the word that determine
The last freedom... The last freedom...

We don't want the chaos in our country
Don't want our race had own quarreling, trembling, shouting in own nightmare
Don't want to see other race clapping, smiling with our own mistake
The last freedom
That what we call, that what we want
Stand up all and break the other wall
Get together Malay... unite..

From our soul, our heart and our mind

This all can't be
This all must change
There's must had an explanation for this democrat
To all, please stand
Get your own axe and
Shout out the word that determine
The last freedom... the last freedom..

from our SOUL, our HEART, and our MIND


Walaupun aku tak pandai bahasa english ni, tapi aku tulis la sedikit sebanyak yang aku tahu.. ini aku tujukan untuk Kerajaan Malaysia dan untuk sape2 yang nak join Perhimpunan Bersih tu.. dah2 la... sesiapa yang melupai sejarah, pasti akan mengulanginya.. MELAYU, MENGAPA KITA TETAP BERPECAH LAGI???

Saturday, July 2, 2011

TanDa - TanDa lelaki jatuh cinTa kt Korank

Awek-awek cun, gurl gurl yang hot, dan yang gedik gedik.. come here, come here mehhh.. duk tepi abg Kimie ni.. abg Kimie ade cite best nak kongsi.. meh la duk tepi abg Kimie ni. Ala jgn risau ar, abg Kimie xmakan orang nye.. tak gigit nye pipi you all yang gebu-gebu berisi tu.. abg Kimie ni baik orangnya.. baik sangat, tak caye? Tak caye sudah,, ingat aku heran sangat korank percaye ke tak? Ngaderr ngaderr nohhh.. ktot kpale kan baru tau. Update kali ni, walaupun korank dah jumpe melambak-lambak kt blog blog lain, tapi aku nak jugak kongsi benda ni, sebab yang ini aku bukan ciplak.. tapi datang daripada pengalaman aku sendiri.. Ye anak-anak, minda yang cergas datang daripada badan yang sihat.. ye anak-anak, ikut la ckp saye.. Doktor Fadzilah Kam.. Kam.. Come to me... ..



Ok, hey you all, gurl chantek-chantek.. fewiiit... meh meh la singgah kejap sini, jgn ar tukar lain.. meh la dgr cite abg Kimie ni.. kejap je. Ala tak lari nye facebook kau tu... tak kemana jugaknye. Ye anak-anak, stop stop la men game dota tu.. ala kau men pun bukannye juara berturut turut macam aku nye.. stakat kau tu, sambil berak aku boleh compare dengan kaw.. meh sini aku nak cite, cite ni tajuknya ialah.. jeng jeng jengg.. "Tanda-Tanda Lelaki Jatuh Cinta kat Korang".. amacam? Suspen tak? ada kena dramatik dan gramatis tak?? Tergeraknye hati aku nak tulis benda ni ialah, satu, sebab aku tengok ramai bebenor kawan-kawan pompuan aku kene tipu hidup hidup ngn lelaki..dua - sebab banyak bebenor blog yang mengeksportkan info info cmni, tapi sikit sangat.. jadi kali ni aku nak terangkan tanda-tanda lelaki jatuh cinta habis-habisan. Aku korek segala rahsia, untuk you all sayang-sayang ku gurl gurl yang chantek.. fewwiiit.. eh eh you, na pegi mane tu? Duduk! Duduk! aku ketut kpale kan..



FAKTOR-FAKTOR LELAKI JATUH CINTA

1) Kecantikkan
Aku nak tanya, cuba korang pegi hadap cermin skarang. Korank tenung setiap inci muka yang korank rasa chantek tu kat cermin..mesti korank akan tanya soalan cmni.. "aku ni chantek ke".. dan korank mesti jawab.. "chantek la, kalau tak takkan la pakwe aku sayang aku".. buwekkkkk! nak muntah aku dengar.. ngade ngade.. muka macam Cimpazi dapat bunga, ngaku diri sendiri chantek. Itu pengetahuan you all gurl gurl kt luar sne tu, lelaki sukakan benda yang chantek, macam kuda belang ke, harimau kumbang ke, platipus ke.. hah lelaki memang akan suka kepada kechantekkan.. dan kalau boleh, diorang nak kechantekkan tu ada kt wajah korank yang tak seberapa chantek tu.. barulah sedap mata memandang.. takde ar susah susah nak bayangkan wajah Siti Nurhaliza time tenung wajah korank yang confirm tak sme ar dengan Siti Nurhaliza.

2) Seksi dan bijak
Bagi seorang lelaki, bentuk badan yang chantek dan rupa paras yang menarik tak ada gunanya kalau otak kosong. Blank. Bab kata abg aku, otak macam Patrick Star.. tapi skurang kurangnye Patrick tu kiut la jugak dari korank.. Seorang lelaki biasanya memandang kebijaksanaan seseorang awek yang dia berkenan daripada rupa paras, ukuran pinggul dan lebar dada awek tu.. sebab si lelaki tu, otak dia lain skit daripada pompuan. Dia lebih pentingkan kebijaksaan daripada kecantikkan walaupun diorang suka sangat kat benda cantik - cantik... tak macam pompuan, lambat jumpe muka lelaki yang ada mirip sipi sipi Korea je, terus jeriit "AAAA HENSEMNYE".. naik menyampah aku.. buwekkkk!!!.. Dah kalau bijak, seksi tu plak bonus kepada setiap wanita.. haaa seksi bukannye korang kena pakai baju yang nampak bra yerk.. seksi disini ialah suara lembut, manja manja kiut macam suara awek aku.. aku yang tengah hot pun, kalau dengar suara awek yang seksi ni, naik cair aku...

3) Perasaan Ingin memiliki sesuatu
Aset yang ada pada pompuan membuatkan lelaki ingin memiliki dirinya. Hah, jge jge tau. Lelaki ni kalau dia start kejar awek yang dia suka.. silap hari bulan, korank mintak diri korank dimasukkan dalam Hospital gila bagi mengelakkan diri korank daripada si dia. Lagi-lagi kalau korank ni jenis ramai peminat.. memang dikatakan idaman setiap lelaki la.. perghh lagi la kuat usaha dia semata-mata untuk memikat hati korank.. sebaik sahaja hati korank terbuka untuk dia, dia akan terus menyanyangi korank sebab diorang nakkan aset korank tu, terus ada hanya untuk dia je.. ehem, paham2 la yerk maksud aku ni..

4) Menunjuk (ingin bersaing)
Ok part ini hanya terdapat pada sesetengah golongan lelaki je yer, bukan semua lelaki. Lelaki ni sebenarnya pantang dicabar, kalau kena cabar je, terus dia sahut dengan penuh kenyakinan mental dan fizikal yang mantop.. ada sesetengah lelaki, ngorat korank semata-mata nak tunjuk je kt kawan-kawan dia yang dia ada girlfriend yang lagi hot daripada kawan-kawan dia...

5) Ingin disayangi
oh bukan pompuan saja ada perasaan ingin disayangi, lelaki pun ada jugak. Tapi disebabkan tahap ego lelaki tu tinggi, jadi dia tak tunjukkan je kt kawan-kawan dia dan kt korank. Tapi bila dia dapat je korank di hati dia, macam-macam kata-kata romantik dia lepaskan kt korank.. kalau korank bernasib baik, korank akan dapat ayat daripada si dia yang sehabis romantik gilerrrrr la macam si dia tu dah tak panjang umo dan nak mampus keesokkan harinya... ish3.. ape punye nasib... romantik?? Buwkkkkk!!! nak muntah...

6) Seks 
Ingat pepatah aku yerkk..

"lelaki berikan cinta untuk seks, tetapi wanita berikan seks untuk cinta"

Kata-kata tu aku ambil direct daripada sahabat paling paling baik aku la.. malangnya, dia seorang bohsia. Apa nak buat.. lelaki biasanya akan memikat perempuan untuk seks. Tapi tak SEMUANYA nakkan seks. Ada yang betul-betul ikhlas mencintai si dara tu.. dan ada yang mahukan seks, namun sanggup bertanggungjawab..  sorry, aku takleh panjangkan bab ni..


TANDA-TANDA LELAKI JATUH CINTA 

1) Beri perhatian
Setiap malam ,setiap minit.. asyik dia je yang call.. asyik dia je yang call. sampai nak makan minum, berak mandi pun terganggu.. hinggakan ada satu kes, henpon jatuh dalam mangkuk tandas time nak buang air kecil, kebetulan time tu pakwe dia pulak yang call.. ye, apabila si lelaki tu jatuh cinta kt korank.. dia akan tanya korank, buat apa, dah makan ke? dah minum? camne sekolah, ok? Petang ni kuar ke tak? Kuar dengan sape? macam-macam la ditanya oleh diorang... tapi jangan ar rasa terganggu, sebab apa yang diorang buat tu ialah cara diorang tunjukkan kasih sayang diorang kt korank.. jgn ar tetibe ckp "I rimassss!!!" kt diorang.. cian diorang, terasa hati tauuu... ish

2) Jeles
Si dia akan jeles seperti mana aku jeles setiap kali lelaki hantar wall post 'hai' hai kat wall facebook awek aku. Si dia akan terasa panasss sangat, time tu, kalau 10 orang ajak dia gadoh.. of coz dia akan lawan ar.. sebab time tu si dia memang dah hot tahap gaban ar.. sepanas-panas bahang matahari, panas lagi hati si dia.. tapi tak leh challenge la dengan panas api neraka.. walaupun pada waktu itu, anda belom lagi kekasih kepada si dia secara officialnye, tapi dia dah pun anggap anda tu kekasih dia, malah lebih dari tu lagi.

3) Dia akan menghiburkan anda
Dia sentiasa akan menghiburkan anda.. dikala anda sunyi. Diorang sanggup jadi badut untuk korank pada pukul 3 pagi, hanya kerana korank sedih mak ayah korank tak belikan patung Domo untuk korank siang tadi, hanya untuk buat korank senyum. Si dia juga akan menasihati segala buruk baik korank buat, sebab dia sangat sayang kt korank.. soo korank jgn amik kesempatan yerk...

4) Sukarela
Dia rela buat apa saja untuk korank secara sukarela, dan bukannya paksa. Walaupun korank nak makan satay, dia rela pecut moto ke arah Kajang, hanya untuk belikan korank satay kt sne untuk korank... dia rela tak makan just nak belanja korank yang nak sangat beli baju tuu... dia rela berkorban hanya untuk orang yang dia sayangi..

5) Takkan curang
Dia takkan curang kat mana-mana gurl pun atas muka bumi sebab dia mmg sayang giler babi kt korank.. tpi kalau dia curang jugak.. itu maknanya hati si dia blom 100% lagi mencintai korank.. ala chill la.. abg Kimie kan ada.. abg Kimie baik tau.. chomel pulak tu.. abg Kimie setia tau, setia untuk yang kedua.. korank bermadu la dengan bunny aku tu, sebab aku takkan lepaskan bunny aku untuk sape sape pun.. hahahah

6) Gila
Bila dia dapat tahu je ada orang lain yang ngorat korank, dia akan jadi gila. Dia rela buat apa sahaja termasuk membunuh bagi merebut korank daripada jantan lain... itulah lelaki yang sayang kt korank giler babi.. jdi jgn mainkan dia sebab dia rela bertanggungjawab atas apa sahaja yang berlaku kt diri korank, termasuk jadi Pak Sanggup untuk korank..

7) You are the one
Dia akan anggap korank ni, ni korank sume yang chantek chantek, chomel chomel tu sebagai orang yang paling dipercayai dirinya.. dia rela gadai harta dan nyawa demi korank tau.. dan dia selalu ucapkan ayat ni kt korank.. "You are the One".. hahhhh tgk, cool tak? Cool??? Cool kepala hotak korank..

8) Kerap bertanya
Dia kerap bertanya ayat cmni --> "Do you love me?" ataupun "Adakah awak sayang saya separuh mati?"...

9) Minta anda kembali
Jika korank tinggalkan dia, dia akan jadi amat sedih.. dia takkan peduli kt mane-mane pompuan selagi korank tak dapat pengganti untuk dirinya sebab dia sentiasa meminta anda kembali kepadanya.. namun apabila dia dapat tau bahawa korank dah dapat pengganti dirinya, maka remuk hancur luluh la hati dia.. ish ish ish

10) Tak pandang dua kali
Cube korank perhatikan time korank dating ngn die.. die ada pandang pompuan lain tak??? Dia takkan pedulikan kt pompuan lain sewaktu dia bersama kamu.. kerana di hatinya, just only you...

11) Menangis
Perghh! Part ni yang paling sensitif,, seorang lelaki takkan menangis sebarangan kecuali orang yang amat amat dicintainya. Maksud amat disitu ialah AMAT AMAT AMAT AMAT AMAT AMAT dicintainya.. sebab ego lelaki ni tinggi, dia takkan jatuhkan air mata sebarangan punya.. percayelah..

P/S : Umiey (Bunny), saye pernah jatuh air mata untuk awak :)


Ok, ni tak habis lagi ni... banyak lagi ni.. tapi aku stop sampai sini je sebab tgn aku pun dah penat taip.. so maybe esok aku sambung balik.. okeyh?? tidak semua lelaki sanggup menitiskan air matanya hanya untuk seorang wanita yang disayanginya, jadi hargailah insan bergelar lelaki.. :)

Saturday, June 11, 2011

Band Local

KISS THE FALLEN

Kiss the Fallen
Genre - Experimental / Deathcore

Members - Sarah, Ejat, Jenglot, Wan dan Eddy

Hometown - Kuala Lumpur

 
Kiss the Fallen - Burdenia
 
Go
You're like a broken heart
You're like a broken doll
I know now, the dawn will turn to dusk
I'm running out of luck
 
Never forget never wait
Why should I stay?
No, I'll hurt no more, that's it
Why should I stay?
Now it's my turn

You will mess with me no more
Now we'll set the scores
You will fuck with me no more
You have done enough

You should mention
There is madness
For this fraction
Yeahhhh....


(Chorus - Sarah)

Overload
Don't you feel can't you feel
Don't you feel any less alone?
Just tell me what you want
In this world you call your own.

What are you gonna say?
Your eyes
Your eyes they pierce through me
No, no I don't want this
No, I don't want this
No go away

This fire burns
Embers decorate the walls
You have never looked oh, so good
Should I, should I wait?
Should I wait?
For the one thing
That's just never gonna stay

Your lies tore us apart
But I knew from the start
And I knew from the start
Goodbye now is the time to let go


(Bridge - Sarah)

You, I remember your face
Your name your smile
I remember your lies
It's all just a game
It's all just a game to you
Your face appeared in my thoughts
When I held that trigger in my hand
It felt cold
Just like you

Well it's alright
You can't win this one
Don't let them all down
They're waiting for you now

Why am I so low?

(solo guitar)

Let's go

Just tell me what you want in this world you call your own
JUST TELL ME WHAT YOU WANT NEVER AGAIN, NEVER AGAIN I SWEAR
Just tell me what you want in this world you call your own
JUST TELL ME WHAT YOU WANT FOR YOUR OWN

Go

THIS IS THIS HAS TO BE I'LL NEVER LET IT GO
Just tell me what you want in this world you call your own
I'VE GOT TO HOLD ON NOW
Just tell me what you want in this world you call your own
NEVER AGAIN NEVER AGAIN I SWEAR




 


Tuesday, June 7, 2011

aB0Ut Me

Hari aku nak citekan sikit ar pasal diri aku, si pengutuk dan suke provok orang ni. Hahaha macam good good je aku ni kan???? kan ???? kan??? Update ni aku tujukan untuk orang yang paling aku sayang, iaitu 'bunny' aku.. dan juga untuk sape2 yang nak jadi kawan aku.



1. nama penuh aku Kamarul Haqimi bin Azli, orang panggil aku Kimie atau senang - senang yang malas nak bukak mulut tu panggil aku Mie. Tapi tu dulu, sekarang ni yang malas bukak mulut pun tetap panggil aku Kimie Capital. Sampaikan aku letak gelaran tu dalam facebook aku. Aku pun tak tau nape diorang panggil aku camtu, tapi aku perasaan diorang panggil aku camtu start aku dengar lagu dari band Bittersweet - Capital E.

2. aku lahir kat Hospital Besar Dungun. Ye aku anak jati Dungun ye. Dah banyak sangat aku tengok pembangunan dan segala perubahan yang berlaku kat Dungun ni, jadi korank takleh nak kelentong aku la sal peristiwa peristiwa Dungun ni. Umur aku tahun 2011 ni ialah 16 tahun. Tahun depan aku dah nak amik SPM. Aku amik subjek sastera. Al maklumlah, aku ni kurang pandai dengan nombor nombor ni...

3. Mak aku penah cakap yang aku ni keturunan jauh daripada Singapura. Aku pun tak tau betul ke tak, tapi aku nak bagitau kat sini yang seluruh keluarga aku wajahnya 100% pure Melayu. Takde campur2.

4. Aku ada 3 orang adik beradik. Yang sulong ialah kakak aku, nama dia Azliza binti Azli. Skarang dah kahwin dan stay kat Selangor. Yang number dua pulak ialah abang aku, nama dia Kamarul Azleen bin Azli. Dulu stay kat Johor Bahru, nowadays stay kat KL. Tukar taste katekan. Aku yang paling bongsu, mak aku panggil aku bongsi liar sebab aku ni nuckal sikit. Tak pernah duk diam dan slalu je woo waaa woo waa ...

5. takdelah aku nak cakap aku ni peramah, tapi kira boleh la kalau nak suruh tegur tu. Kalau korank jumpe aku tepi jalan ke, just shout 'HEY KIMIE CAPITAL (capital tu options ye nak panggil ke tak)", dengan senyum lebar di pipi tembam aku ni aku akan balas balik "HYE" kat korank. Tapi ada dalam satu dua kes, aku ni pemalu dengan budak pompuan. Kalau nampak budak pompuan tu senyum - senyum kat aku, aku tambah.... cair??? oh tidak, tambah menyampah.

6. aku tak suka baju berkolar. Kalau korank decide nak beli baju untuk hari jadi aku ke, atau untuk suka - suka ke, better korank belikan aku baju tshirt band ataupun grafik hardcore.. tapi, baju apa yang korank bagi aku tetap terima dengan hati yang terbuka, cuma jangan kecik hatilah kalau baju korank tu dijadikan harta pusaka yang dibiarkan berdebu dalam almari ye.. Aku suke pakai sluar kecik, sluar fit.. ala sluar skinny la katekan.. sebab takde ar bergeledeh dengan londehnye macam hip hop bagai.. ntah pape...

7. Aku suka pakai celak dengan snakebite aku.. snakebite tu dulu aku tebuk guna pin, tapi skarang dah takde, aku pun tak tau camne leh tutup.. maybe kena buat kat kedai kowt. Ala biarkan je la. Celak tu biasanya aku akan pakai time tengahhari ataupun hari yang aku rasa panas so'oh la kate orang Terengganu. Sebab celak tu dapat menyerap haba di bawah kelopak mata. That why orang Arab pakai celak, anda paham??? Aku pakai celak takde kene mengena denga emo tu.. fuck fagot emo.

8. Kalau korank ajak aku karaoke, aku tak nyanyi. Aku layan je.. tapi cuba korank bawak lagu macam lagu August Burn Red ke, lagu Alesana ke, sumpah aku nyanyi sebab aku minat scream (growl), tak kesah ar scream (growl) aku tu menjadi ke tak, aku tak peduli.. sebab itu aku sukaaaaaa..

9. Baju aku kebanyakkannya warna hitam.. bagi aku warna hitam tu penuh dengan misteri, kejahatan dan.. ala, hitam tu menawan babe.. kalau takde baju hitam untuk aku pakai kuar jalan2 hari tu, aku akan pakai baju kaler - kaler gelap macam kaler merah ke, kaler koko dawk ke, camtu la. Dan aku minat corak baju yang ada grafik atau gambar kartun macam kartun Pocoyo (dah koyak dah.. huuu~~~), Domo ke, dan terbaru ni aku beli gambar Thriller Micheal Jackson versi kartun..

10. Aku takut dengan lipas.. geli bagaii...

11. dinding bilik aku penuh dengan conteng - conteng, macam2 keluh kesah kak esah aku luahkan kat dinding tu. Perkataan paling terbesar yang aku tulis kat dinding bilik aku tu ialah 'CHAOS' yang membawa maksud huru hara.. dan memang btol sampai skarang aku tengok huru hara kat dunia ni. Sesuaiii... perkataan paling kecik yang aku tulis ialah nama adik angkat aku iaitu 'Amira Cassandra Evans' kat dinding aku tu... hehehe time tu aku jatuh cinta kat dia.. tapi ntah macam mana jadi adik angkat sama umur pulak.. but hey, sape peduli?? Selagi aku lahir awal bulan, aku tetap abang XD

inilah AMIRA CASSANDRA EVANS... muke legend tapi hati kiut hahahaha


12. Aksesori wajib aku pakai ialah gelang ska (hitam putih) aku, gelang spike buatan sendiri, dengan cincin getah aku.. dan yang aku slalu bawak ialah beg underground aku. Kenapa aku panggil underground, sebab aku tampal patches kat situ, button anti NAzi kat situ, patches band Sex Pistols, sume la.. dan yang aku bawak dalam beg tu ialah bedak, tuala, eyeliner aku, dan sejadah.. mane la tau nak solat kat mana2 ke kalau tak jumpe masjid. masjid zaman skarang ni melambak, tapi dikunci macam taknak bagi orang masuk.

13. Oh before aku terlupa, dalam beg aku tu, aku letak satu menatang ape ntah orang panggil, aku panggil case je benda tu. Dalam benda tu aku letak cebisan cebisan kertas dan khazanah silam macam lirik lagu My Chemical Romance - Helena dengan Famous Last Word.. cebisan kertas yang menceritakan asal usul muzik Grunge, dan kitab The Satanic Bible tulisan Anton Szandor LaVey. Aku fuck buku tu...

kitab mengarut.. fuck you babi.
14. aku suka muzik, muzik aku terbatas. Aku just minat muzik bebas (indie) je.. macam metalcore, grindcore, hardcore, punk rock, ska, ska punk, hardcore punk, pop punk, post punk, powerpop punk, sync macam Owl City tu, lagu lagu yang bergenre Britpop macam Bittersweet, The Times.. lagu - lagu dari band Joanna and Co, band Manis, band Jenise and the super tank.. dan lain - lain. And for you information, and this is muktamad.. I FUCK JUSTIN BIEBER.... .

15. aku mempunyai rambut yang lurus tapi disebabkan aku suka buat rambut kusut masai time pegi skolah, so aku rmbut aku terus jadik kusut2 sikit.. citenye macam ni, dulu ada fesyen rambut mohawk, ala menatang roket kat tengah tu la.. fesyen nak jadi punk tapi hati bunga... aku tak pandai nak angkat rambut macam orang red indian tu, so aku buat fesyen terbaru, aku ciplak dari rambut idola aku, Sid Vicious.. rambut kusut masai.. hahahah senang cite..

16. orang boleh pukoi pukoi aku kat skolah, hina aku macam2.. tapi jangan hina family aku, nak tau? kau tanye sape2 dalam keluarga aku, kalau mengamuk, aku tak kesah abg, ayah, kakak aku... dgn anak sedare aku yang kecik2 tu aku pukoi sampai mampus... tapi buat mse skarang ni takde ar lagi, cuma dulu je la.. hehehehe aku kan hulk kecik hahahaha.. alhamdulillah aku masih boleh sbooor..

17. aku ni Taqwacore.. there is a core in Islam, you must find it.

18. aku benci skolah dan skolah pun benci aku.. aku muntah bila tengok skolah dan skolah pun tak hingin tgk muka aku.. kesimpulannya, aku dgn skolah serasi.. hahahahah

19. shuuu, ni rahsia tau... ehhehehe, aku suke,, aku suke,, aku suke pakai baju pompuan.. auwwww!!!! ahahahaha

20. kalau aku romantik, anda perlu berhati - hati sebab bunga- bunga di taman akan layuuuuu hahahah!!!!

21. aku minat tengok cite-cite yang ada kesah setan, kisah macam supernatural. ala natang ada sakut paut dgn apocalypse la...

22. aku tak percaya tapi aku suke mengkaji apa FUCKta yang aku jumpai..

23. My best friend --> Fara Ally, Zaed, Syaza, Fadhil, Echah, Tadayoshi, Alip, Paala (cutenye mu), marzukill, achik, aiman apek, farid ahchong, Leng Chai (skaarang senyap je), Dedyis, Dolly dolly kiut, dan juga yang kawan aku dari kecik sampai mampos... my best best best best fren la.. Awie.

24. aku suka kat kakak (aku anggap dia macam kakak aku) aku, Loq Fajelin.. hahahahah

25. aku suke makan apa saja yang halal depan mata aku, dan aku suka minum apa saja yang boleh diminum depan mata aku.. senang cite, sume jenis makanan la aku bedal..

26. aku dari kecik gemokk... memang jenis aku gemok... dari baby lagi.. mak aku sendiri pun heran..

27. aku pandai english sejak aku tadika lagi tapi aku bengap matematik semenjak aku kuar dari perut mak aku lagi hahahaha..

28. wooowwwww i like pompuan yang pakai baju sekkkkkkkkkkk.... fuck, aku nyampah pompuan yang pakai baju terlampau seksi.. cina dikecualikan sebab diorang terbukti kiut.

29. Aku tak paham cakap kelantan...

30. enjit enjit semut.. sape sakit naik atas... soley soley.. itu adalah lagu yang aku suka nyanyi time aku bosan.

31. dalam satu hari tu, aku mesti jugak dgr lagu dari band Kiss The Fallen.. sebab nak dengar suara Sarah!!! hahahahaha....

32. Band yang aku suka ialah.. Plague of Happiness, Escape the Fate, Avenged Sevenfold, Massacre Conspiracy (MC16), Kiss the Fallen, Joanna and Co, Jenise and the Super Tank, Gabba Gabba, The Adicts, The Misfits, The Gazzeter (cmne eja aku lupa), Rancid, Incarnation, Never Give Up Nobita, Simple Plan, band Manis, Bittersweet, Skudap Skudip, Zombie Autopsy (ini band KAWAN aku khas daripada New Britain), Remorse for the Cursed (band Dungun booh), Dum Dum Tak, Carburetor Dung (band dungun), Tantri Kotak, Selipar Jpunk (band Dungun boooh), Mando Diao, Cock Say Cock Dung (band dungun rasenye), Moda Moody (skin gurl), The brayok, O.A.G, The Sex Pistols, Public Image Limited, dan band yang aku rasa aku sorang je kowt baru kenal.. band official daripada rumah kakak aku.. band 'Kita KL' (Kita Keluar lawan)

Tu je la kowt tentang aku... ok la, aku nak solat subuh.. chaloobette.. love you umiey sayang buchuk muahhh




love YOU

Saturday, June 4, 2011

THiS iS WhAT WE sEE

Anak - anak kecil
Berkeliaran sini sana
Ada yang dibebas dan ada yang di dera
Memang sifat manusia cemburu buta
Sukakan kekejaman di dalam jiwa

Kesiannya mereka
Di pukul, di dera, di bunuh dan dibuat macam mainan
Kejamnya mereka
Membunuh anak anak apakah dosa bayinya?

Anak - Anak kecil
Bebas bergurau senda
Bermain sini sana namun ada yang di dera
Memang sifat manusia gilakan darah
Sukakan kekejaman di dalam jiwa

Kesiannya mereka
Di campak dari tingkat tinggi dibuang macam mainan
Apakah kita
Menginsafi diri sendiri yang jauh terperuk mati
Apakah dosanya?
Sampai hati kita membunuh anak-anak kecil itu

Memang sifat manusia cemburu buta
Sukakan kekejaman di dalam jiwa
Apakah dosanya?
Di pukul, di dera di bunuh di buat macam mainan?
Apakah dosa mereka??!!
Di pukul di dera di bunuh di buat macam mainan?

Korang bersuka ria
Bila dapat anak di buang merata - rata!
Tiada jiwakah?!!!

APAKAH DOSA MEREKA???!!
DI PUKUL DI DERA DI BUNUH DI BUAT MACAM MAINAN?!!!!!






Wednesday, May 25, 2011

Respect Me, and I will respect you more

Post kali ni aku tujukan untuk para guru. Baiklah, daripada post-post aku yang lepas, memang korang senang detect yang aku ni memang anti-sekolah kan? Salah! Aku suke sekolah, aku sayang cikgu-cikgu aku macam cikgu Musa, pengetua aku, cikgu Sarina (BI) tapi aku nak mintak satu je dari para guru. Tolong respek pelajar barulah pelajar respek kamu semua. Saya masih ingat dan tak akan lupa pada mana cikgu Kamaruzaman mengatakan pelajar-pelajar SMK Seri Dungun is BANGSAT dan JAHANAM. Okeyh, it's fine. But dia tak sedar yang seluruh pelajar SMK Seri Dungun akan mendoakan dia balik menjadi BANGSAT dan JAHANAM. Kenapa? Apa salah kitorang??? Orang lain cakap, hormati guru kerana ilmu akan berkat. Tapi guru-guru langsung tak hormat para pelajar. Mana adil! Kitorang tak patut dipanggil si bangsat, sebab kitorang pelajar. Memang kitorang berumur 17, 16 tapi kitorang tetap tidak matang. Inilah situasi di mana orang panggil, keadaan menginjak remaja. Kitorang sedang menginjak remaja, suka explore sesuatu yang baru. Kitorang memanglah bersifat nakal, tapi kitorang tak patut dipanggil macam tu. Terasa jer aku nak pegi lawan cakap cikgu Kamaruzaman time dia sumpah seranah pelajar-pelajar camtu, tapi bila dipikirkan mak aku takut aku kena buang sekolah, terpaksa aku sabooor jer. Dah lama aku nak meluahkan perasaan aku, tapi pada siapa? Pada blog ni jer la. Kalau aku luahkan pada pengetua, tak pasal-pasal dia lempang aku.

Dalam Islam, diwajibkan kita menuntut ilmu kerana ia merupakan satu ibadah, dan dalam menuntut ilmu itu kita perlu menghormati guru kita. Namun macam-mana pula jika guru tidak menghormati kita? Di sumpahnya kita, di cacinya kita. Kitorang ini pelajar, memang la kene ajar. Bukannnya dihina di caci makikan. Cikgu-cikgu zaman sekarang takde otak ke??? Berbeza dengan cikgu-cikgu dahulu, cikgu-cikgu dahulu memang betul-betul memperjuangkan para pelajar. Diorang punye keazaman nak tengok pelajar berjaya memang betul-betul jitu. Mana ada  diorang sumpah seranah pelajar.

Aku betul-betul kesal dengan tindakan cikgu. Cikgu, saya hanya inginkan satu benda je dalam situasi saya sebagai pelajar, iaitu RESPECT ME FIRST, AND I WILL RESPECT YOU MORE. You all my love, teacher. But some of you was... !##%$@^$#@#%$^$!!!!!!

Salam malam dari Kimie Capital

Happy Holiday

"Teacher, you took the best years of my life
And make it so I couldn't decide
I'm unable to respond to this beautiful world
I think this will go on, and on and on till I'm gone.
And those 13 years in prisons didn't teach me how to love
You said you had own reason all coming from above
Do you forget the reasons inside you factory?
The only one thing you can't teach me --> that how to be free, and stand alone
In this beautiful world. We have to respond"

School are prisons. Forget the reasons.
Fuck you

Akhirnya, dapat jugak aku releasekan beban otak aku daripada tension keje sekolah. Bapak sial, walaupun sekolah cuti, tapi keje sekolah melambak. Baik tak payah panggil ini cuti. Ini bukan cuti! Tapi minggu penyeksaan! Kitorang nak jugak berehat! Stress tau tak terpaksa belajar hari-hari. Otak aku ni, aku perah dari darjah satu sampai tingkatan 4, non-stop! Berasap otak aku tau tak, nak juga aku rehatkan minda aku. Ini tak, bila kitorang cakap nak enjoy time cuti, terus je korang cikgu-cikgu cakap kitorang tak boleh enjoy sebab tahun depan SPM. Kepala hotak tol, weiiii, korang kan manusia, takkan korang tak terpikir langsung dalam kepada korang tu yang semakin kuat belajar semakin kuat kita lupa. Korang nak jadikan kami manusia padahal korang sebenarnya mencipta sebuah robot yang belajar tanpa henti. Kalau nak bagi keje sekolah sekali pun, bagi lah sikit-sikit je. Ini tak, dua tiga kali ganda dari yang biasa. Sains, cikgu bagi banyak keje skolah. Pastu masuk Math, lagi banyak. Patutnya biarlah seimbang, baru la tak bebankan pelajar. Apa punya cikgu-cikgu la korang ni, tak sistematik langsung.

Sekolah bagi aku tempat yang paling teruk sekali, kalau cikgu-cikgu kat felda, pedalaman Sabah dan Sarawak ke itu aku tabik spring sebab cikgu-cikgu kat sana memang betul-betul take-care pelajar, tapi cikgu kat sekolah aku ni kebanyakkannya makan gaji buto. Mengajar pun aku tak paham. Lebih-lebih lagi cikgu matapelajaran Tassawur Islam aku. Apa kebendenye belajar? Cikgu langsung tak tegas, pelajar boleh kuar masuk cam tu je, kau (cikgu) langsung tak amik peduli. Kau just marah-marah 'hey jangan kuar kelas!' camtu je. Kau langsung tak amik nama hantar pengetua ke, rotan ke ape ke. Serabut aku nak belajar tau tak! Dah la bising! Kau pulak buat bodoh je, baik jangan jadi cikgu! Kalau dengan cikgu BM aku pulak, tiap kali masuk kelas dia, pergh keje sekolah melambak. Non-stop! Bagi la kitorang cuti weiii, bukan keje sekolah BM je yang ade, Sains, Math, BI... kau bagi keje sekolah kau kat kitorang macam kitorang ni takde keje sekolah yang lain. Tak berperikemanusiaan langsung ar kaw ni. Aku bukan nak kurang ajar dengan cikgu, tapikan, cikgu-cikgu sekolah aku ni kebanyakkannya macam tak pikir pasal minda pelajar langsung. Yang dipikirkannya, just SPM, SPM, SPM! itu jerk! ... sakit hati deng mendongarnye.

PEJELASAN SETERUSNYA TENTANG PENDIDIKAN (CIKGU) KORANG BACA POST AKU YANG LEPAS BERTAJUK ---> 'MEMBENTUK ROBOT ATAU INSANI (lebih kurang camtula, aku lupa)


It NOTHING PERSONAL
bwekkkkkkkkkkkkkk xP


Sunday, May 22, 2011

Saje-Saje (ditujukan khas untuk remaja)

Bermula sekadar mengorat
Bertemu di satu tempat
Maka tangan mula melarat
Lawan peluk tak kurang hebat

Bila peluk sama rapat
Nafas tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berlurah turut dipanjat

Tinggi rendah bacaan disukat
Jarum meter berpusing ligat
Lubang kosong mula di sumbat
Habis longgar bulunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah gugat
9 Bulan perut mu sudah sarat

Dulu kosong sekarang berat
Bila ditanya kata terjerat
Time kangkang kononya nikmat

Fikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnya selamat
Buat dahulu nantilah bertaubat

Tapi sekarang sudah terlambat
Segala amalan dihitung catat
Tunggulah masa tunggulah saat
Di akhirat kelak seksa menjerat

Renungkanlah! Renungkanlah!
Si gadis cakap cepatlah sayang!
Nafsu berturap ke mana jua
Tiada lagi hancurlah dirinya

Ini dikatakan revolusi masyarakat
Ke mana hala tujunya? Bukan ditunjuk malaikat
Nafsu bergelora itu diikutkan
Entah kenapa? Aku masih fikirkan...

Thursday, May 19, 2011

ViVa la ReVOLutioN

Into the dungeon with evil men
The people have risen we're free again
Come out of the closet
Come out of the hole
Come out of the woodwork
Come into the fold

Rebels and fighters, a license to kill
Unite with the bandits down from the hills

Open your windows
Open your doors
Open your minds
To a freedom of thought

Viva la revolution, Viva la revolution
Viva la revolution, Viva la revolution

Raise our voices raise our flag
Smash the symbols of the life we've had

Long live the people
Long live the scheme
Long live our hopes
Long live the dream

Dance in the streets at the carnival
Celebrate the victory now
Drink the coffee/wine from the rich man's cask
This revolution won't be the last

Viva la revolution, viva la revolution
Viva la revolution, Viva la revoution


The Addicts - Viva La Revolution

Monday, May 16, 2011

Gig

Di bawah ialah gambar-gambar dan situasi di Gig..

Alip (tengah, pakai baju The Misfits) jejaka hensem Dungun
sedang bermoshing dgn kawan2

menunggu dgn penuh sabooor sebelum gig bermula
janji start selepas zohor, pukul 2.. last2 pukul 3 jugak
berlengas ketiak aku tunggu



band Hardcore number satu Malaysia
Massacre Conspiracy sedang perform di Paka Alive 3 gig

bace btol2.. BITTERSWEET yerk,
Britpop (indie) malaysia... chaiyookk


Massacre Conspiracy mula memanaskan badan kitorang
Moshing habbbiisssss...


band daripada Kuala Lumpur, iaitu Forbid Traction
sedang perform di Paka Alive 3


Ini pulak sesi malam hari, Bittersweet mula perform... cool habisss


crowd surf... time Massacre Conspiracy perform


band Hardcore Punk, Dum-Dum Tak


Paan dengan girlfren nye.. posinggg22 amoi2

hahaha time ni aku gemoookkk lagi.. tak slim mcm skarang
skarang ni pun aku berisi jugak... tp takde ar gemok cm lam gambar ni
Peace!!! ^_^

semua gambar di atas bukan kepunyaan aku, kawan2 aku yang snap, aku just upload jerk. Thanks to Alip Moose for these photos...