ApA2 Jerk

Loading...

Only God can judge me

I'm universal. Except hip - hop

Skinny jeans & Shirts.
No fluffy dresses.

Let me make this clearly --> I'M NOT A SMOKER!

You can't say that I'm arrogant, you don't even know me at all.
But I'm kinda vicious and I'll never stop.

People, I'm not perfect and so do you. I can be two times more cruel WITH the person who've been previously mean towards me. If you're jealous with what I've achieved, I hope you don't have a nose cause I'll be farting right on it. I've had enough of your ridiculous "blablabla". Try to achieve your own glory, make your own story and make people proud of you. Success is never found. Failure is never fatal. Courage is the only thing.
There was an error in this gadget

Monday, December 6, 2010

IrAmA KErAS BerMeL0di..

CASSANDRA , dalam kepala otak korank ape yang korank ingat sebenarnye Cassandra ni? Jenama kek? Lagi? Nama pompuan? Telenovela? Yeah, nama Cassandra sering diungkapkan dan dikaitkan dengan sifat, benda atau pesonaliti manusia yang lembut, anggun dan sopan santun. Tapi kali ni aku nak tunjukkan Cassandra yang keras, kasar dan bingit. Nama diorang ni bukan nama asing dalam scene Punk / Hardcore kt underground Malaysia kita nih. Diorang gak bukannya band-band yang sebarangan bawak lagu korea jiwang karat pe sume tu yang korang boleh pandang sebelah mata. Muzik bawaan 'hardcore' (HxC) oleh band Cassandra ni mempunyai lirik tentang perjuangan tentang hidup serta krisis duniawi..Bermula dari berjamming sukasuki (suka2 je dulu), 5 geng kepala halian ni berkongsi minat sejak kecik lagi dalam muzik HxC. 5 orang ni dulu masing-masing ada band sendiri dan kerap jumpe kat gig-gig yang diadakan.. setelah nampak molek, serasi cam merpati dua sejoli, diorang pun gunakan genre post-HxC sebagai genre utama diorang ni dan lahirlah projek Cassandra. Bermula dari band projek, diorang mula serius & menjadi perhatian gig goers macam dua kawan aku Dush Attilia (fb) dan Fara Ally (fb)..tapi sekitar Lembah Kelang je...band-band yang jadi influence utama muzik diorang ialah Seven Angels Seven Plague, Between The Buried and Me & Poison The Well.

Cassandra ditubuhkan secara rasmi pada tahun 2002. Diorang approach kali pertama ngn me-release 3 way split bersama 2 nama besar scene underground kt Malaysia iaitu Custom Daisy & Nervewreck selepas diorang ni slalu je uat gig kt KL nun. Biasa la kalau berusaha memang cepat berjaya, diorang jadi hype sebab tang dok uat gig sana sini dan seterusnya lahirlah sebuah EP berjudul "Pay Us Suicide Torn And Forgotten" pada tahun 2004.

Patut la aku tengok baru-baru ni kt kampung aku, ramai bebenor yang dengar lagu keras. Mula-mula aku ingat sebab aku (dalam kampung aku, aku sorang je peminat hardcore), rupa-rupanya diorang tertarik dengan Cassandra..hah tu la manusia, hanya amik yang feymes je..Cassandra ni dah lama bertapak kt Malaysia, tapi korank baru je kenal tahun 2010 ni..ape nak jadi..ni kes lari setempat la ni....

Lagu2 diorank yang aku minat ialah Set Eyes on Paradise, God made blood red, Heroes and Vilians
Official website untuk CASSANDRA

No comments:

Post a Comment